Zobraz hlavičku Znalecká kancelář, Akreditovaná zkušební laboratoř, projekty, posudky, dozory, výzkum, publikace, školení
Vybíráme z našich článků

2011
Ing. Daniela Hroššová

V lednu letošního roku vyšla změna Z1 normy ČSN 73 0580-1 Denní osvětlení budov – Část 1: Základní požadavky, která je v platnosti od června 2007. Změna Z1 nepřináší zásadní změny, zpřesňuje však znění některých článků, zvláště metodiku posouzení zastínění s ohledem na stínění předsazenými konstrukcemi vlastního objektu.

změna Z1 normy ČSN 73 0580-1
Vybíráme z našich referencí

Technical due diligence (technická inspekce) objektu – v rámci TDD byl zhodnocen technický stav objektu a odpadové hospodářství.  Po prohlídce bylo provedeno vyhodnocení závažnosti zjištěných závad, časový harmonogram jejich odstranění, vyhodnocení provozních nákladů OPEX a plánu investičních nákladů CAPEX. Zpracováno pro investora.

Administrativní objekt Prague Office Park II
Vybíráme z našich publikací
dektime 2020/03 ROZNÁŠECÍ A NÁŠLAPNÉ VRSTVY PODLAH
Zdeněk Pikl
Podlaha musí splnit požadavky na estetický vzhled a funkční požadavky, které jsou na nášlapné vrstvy a na podlahy jako celek kladeny legislativou a normami. Právě u podlah je funkčních požadavků nejvíce. Mnohé požadavky jsou vázány na druh místnosti a provoz v ní. Návrh podlahy a výběr nášlapné vrstvy je nutné provést komplexně a nelze nadřazovat estetický vzhled nad funkčními požadavky.